Follow by Email

onsdag 6 juni 2007

TACK, TACK , TACK och TACK.

En vecka har gått sedan den Stora Skolios-operationen och nu är han klart igenom på andra sidan.
Idag kändes hans röst igen som hans egen. Hanterbara smärtor, losskopplad från de flesta slangar och apparater och (äntligen, med hans mått mätt) uppkopplad på nätet igen med en laptop i sängen.
Världen och sonen är befriad från en grav ryggskolios mindre. Inga mer hoptryckta inre organ, bättre syresättning, längre längd, bättre sovställningar och ingen risk för växande puckel.... Åh så skönt efter fem år av väntan!!!

Den vinsten vägdes mot att det var ett STORT ingrepp med mycken smärta. Åtta timmars hantverk av läkarlaget, en kota bortslängd, men tjugo titanskruvar och två långa titanplattor installerade istället. Och ryggen är RAK nu. Men han har haft rejäla smärtor hela den gångna veckan.

Allt detta till ett nominellt värde på säkert flera 100 000 kronor. Som vår familj inte har betalat.
Vår enda insats är sonens MOD att gå orka igenom detta och min anspänning som mamma.
Vad övrigt är är stor tacksamhet.

Tack alla inblandade landsting, STÖRST Tack till Anders Bjurholm med kollegor.
Extra Tack till snällingarna på avdelning 70E på Akkis i Uppsala. Tack Gud och alla hjälpande änglar och läkande krafter.
Tack alla vänner, släktingar, kompisar som hälsat på och hört av sig och sänt goda tankar.

Och tack inte minst till det skatte- och fördelningssystem i landet, som är ett bland det generösaste, effektivaste och mest välfungerande i mänsklighetens historia! Högt utvecklad institutionaliserad solidaritet, i kombination med förstklassig läkrautbildning och skicklighet. Det möjliggjorde detta för oss. Gratis. Nu får han dessutom transport, goda råd, sjukgymnastik, återbesök och efterkoll, förutom själva sjukhusvistelsen.

TACK, tack, tack och åter tack.

1 kommentar:

  1. Varma tankar till S och dig! Hoppas hans tillfrisknande går bra! från bonusfaster Jenny m familj

    SvaraRadera