Follow by Email

onsdag 25 augusti 2010

Väder och vin/d

Det är inte mycket man kan göra momentant och som individ åt rådande väderlek.
Klimatet har vi ännu en viss chans att rå på långsiktigt och globalt, genom samarbete och klok politik, men när det regnar, blåser, fryser på eller steker på - då kan man egentligen bara ta skydd.

Mina cyklande dagar har varit som en Camino – en pilgrimsvandring. Gör man en sådan råkar man på just det företeelser och situationer man mentalt behöver göra upp med.
Och för min del har till 85,8% njutit under dessa snart två veckor. Mött snälla kamrater som lojalt ordnat och grejjat för mig och partiet inför valet. Osby i söndags med grillad lax, rodd på sjön, snäll reporter och kompisarna från Östra Göinge på plats. Det var en social dröm helt i grönt. (=Tack Margret E, Ulf H och Anna-Karin B med många flera!!)

Fått nya vänner, fått ut en hel del både valmaterial, haft goda samtal och riktigt hyggligt med lokalmedia hela vägen. Bra kontakt med folk och väljare och roligt, härligt med allt cyklande i frihet i h
Tre av fyra seminarier är också avklarade; – senast i morse i Brösarp med kvinnliga förtagare från trakten och vårt regionråd Anders Åkesson. I morgon blir det fiske på Marint Centrum i Simrishamn.
Benmusklerna, kondisen, däcken, rumpan och packningen har även de hållit bra för trycket.
De två regnskvättarna i tisdags och söndags framkallade mest bara skratt.
Cykeln har varit snäll och med bra rull och ny växel. Det enda förbättringspryl jag skulle kunna önska mig är en cykel-GPS.

Det som egentligen legat mest på minussidan är trånga vägrenar, buller och obefintliga cykelbanor.
Men: det som då fått mig riktigt ur slag, ur humör och ur form är BLÅSTEN. Fy för den lede!

Sååå jobbigt och trist att kämpa sig fram som mot en vägg av säkert 13 sekundmeter från Bromölla till Kristianstad och sen ner till Åhus. Stackars medcyklande Gert R, Gerrit H och Laura F, även om de inte gnällde en bråkdel så mycket som jag.
Där satt den alltså, min akilleshäl, min utmaning. Att bli så urlakad är knäckande. Vinden äter all ens energi
Detta må jag uppenbarligen skärskåda inom ramen för min personlighetsutveckling. - Vad är det med stark vind som jag inte klarar av ?

Näsum och Bromölla var annars mycket trivsamt och med hyfsad utdelning på storköpstorget. Mysigt som katten hemma hos Elisabet och Bo på deras blivande Pensionat i Östafors på kvällen.

Och förutom blåsten som gjorde att sträckan Bromölla - Kristianstad tog dryga två timmar i s f bara en, var torgmötet där inne med Hampus A, Stefan E , Anita Z med flera riktigt lyckat.
Att hålla låda på ett torg med mick i handen i solen, när man ser att folk faktiskt verkar lyssna och medan kamraterna delar ut duktigt med foldrar - det är valrörelse som bäst för mig.
Särskilt om änglar som Elsa K sedan bjuder på piroger och sallad i MP-lokalen….

Där inne mellan höga husväggar märkets inte heller stormen, men den gav sig till känna igen på sträckan ner till Åhus. HU!
Vi tre kollapsade till sist trötta men lyckliga hos Ronny och Gunilla på Vingården, där Jan H, m fl mötte upp.
De fick dock inte bjuda oss på provsmakning för då hade vi somnat, men väl fakta och synpunkter på hur gårdsförsäljning av kvalitetsvin från egna odlingar skulle kunna funka. Utan att det hotar folkhälsan eftersom det blir få gårdar, små volymer och dyra priser. Eftersom det ska ske inom Systembolagsmonopolets ram och med EU införstådda. Jag ser problemen med alkoholskador kräver mycket och mycket mer åtgärder på annat håll – mot reklam, tillgänglighet i övrigt, bristande ålderskontroller, släpphänta vuxna, frikostiga utskänkningstillstånd, införselkvoter etc där EU körde över den svenska restriktiva alkoholpolitiken redan 1995 när vi gick med. Hoppas utredningen som blir klar i höst kan ge modeller och kara

Nu pustar vi i ett blåsigt Kivik där vinden hade pustat väck allt folk från hamnplan och ingen el-kontakt heller fanns för högtalaren.

1 kommentar:

  1. Alltså det som är jobbigt med vind behöver ju inte vara så krångligt. Högt luftmotstånd liksom? Friktionen mot vägen är rätt liten, så luftmotståndet är den enda relevanta motkraften när man cyklar. Du kanske skulle prova att höja sadeln och cykla mer framåtlutad för mindre vind-yta.

    SvaraRadera