Follow by Email

måndag 8 juni 2009

YEEESSSSSS! Fördubbling!

Som lagom aktiv i valet och röstmottagare igår kan jag konstatera att vi haft en Riktigt Rolig Valörelse!.

Hoppas sluträkningen kan peta in även Bodil - hon skulle med Carl o Isabell göra ett superbra svenskgrönt team. Men vi får väl hoppas att Piraten sätter sig i Gröna Gruppen och har bra åsikter i övrigt...

Att sitta och ta emot röster i Brösarp en hel lång dag var jättekul! Nästan lika bra som att prata runt med folk på torgmöte. Roligt gäng och trevligt folk som ville rösta hela långa dagen.
Över 40%& hittade upp till skolans gymnastiksal, och även om det är ett pålitligt borgerligt fäste, klådde vi gröna både Piraterna, Fi, vänstern, Sverigedemokraterna och Kd med hästlängder! (Själv fick jag smickrande många personkryss med tanke att på att jag inte ha kampanjat. Tack för det!)

Förklaringen till den stora gröna framgången enligt mig är:
-Bra(mp)-material som verkligen kom ut till oss aktivister
-Perfekta affischer på bussar o annonser i tidningar.
-Rappa och bra svar i media från alla våra företrädare!
- Större medial bevakning över huvud taget.
- Men viktigast: EN ANGELÄGEN POLITIK! av KLIMAT, ASYL och HAV utan uttjatat gå-ut-ur-EU budskap.

Extra eloge till Carl som slitit så väl i fem år ensam och matat in massor av bra politik i parlamentet, Sverige o Miljöpartiet. Nu i valrörelsen har han stått upp tydlig, intelligent, rapp och jättegrön!!

Att sitta i Brösarp och ta emot röster var lärorikt: jag lärde mig t ex att det är bra svårt att se hur gamla folk är! När man bläddrar i röstlängden och skall pricka av kan det slå tjugo år hit eller dit från min gissning och korrekt ålder.
Valdeltagandet som sagt högre än förut, men fortfarande långt ifrån riksdagsnivå.
MIN personliga förklaring till att folk i så stor utsträckning inte röstar är att många känner att det hela är för svårt och invecklat och att man helt enkelt kan för litet. Kanske även en portion bekvämlighet när människor är för trygga med demokratin....Typ "Andra får sköta politiken så länge maten står på bordet och gevärspiporna inte är riktade just mot mig"?? Dessutom finns de som aktivt tar avstånd från hela EU-projektet. Jag kan ha stor förståelse för den hållningen men tycker inte att det är en smart hållning. Då släpper man ju bara fram de som är helt oacceptbelt överentusiatiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar