Follow by Email

torsdag 8 januari 2009

Samtidigt, i en annan del av världen

Samtidigt, i en annan del av världen
där det inte regnar bomber över husen, där inte sjukhusen är överfulla av skadade och döende, där mat och god ordning och till och med kärlek finns synlig mellan människor.

Där har det varit ett ypperligt trettondags-väder.
Om de tre vise männen, astrologerna och magikerna, som letade efter och hyllade Kärlekens manifestation på planeten just där i MellanÖsterns Israel/Palestina för tvåtusen år sedan, sjöng vi i lilla kören i Eljaröds kyrka på tisdagens trettondagshögmässa...
De fann honom som ett barn, och om det undret och den Kärleken kunde fått eka bara litet till på samma ställe - kanske bomberna aldrig fällts?

Efter högmässan sa Carina i förbigående att 'det var is på Verkasjön'.
- Va'!?
Duglig sjö-IS här nere i syd?? Tanken hade aldrig fallit mig in att vår lilla badpöl kunde byta skepnad till skridsko-duglighet under andra halvan av året.

Jag blev eld och lågor och letade upp min dammiga friluftsutrustning och rusade dit. Långfärdsgrillorna var förstås litet ålderstigna. Fick dem av Martin i julklapp ca 1980 tror jag, och de skulle behövt nya remmar. Men konståkningsrören var OK och isen helt OK.

LYCKA att susa runt på sjön och suga i sig syre och sol!!

Istället för att upprepa is-manövern nästa dag, kom ett vackert snöfall som fick mig ut på skidor i stället i Ekoparken här intill. Glittergnister i snön, vinstilla, starkt ljus - kroppens och levandets LYCKA för andra dagen i rad när skidorna bär en fram över stigar, tuvor och Borstakärrets vida is.

Tänk att detta kan ske samtidigt i samma värld....

2 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  jag hittade ingen mailadress till dig så jag tar det direkt här, jag undrar om du ska till Almedalen i sommar? Jag arrangerar ett seminarium för Fi om feministiskt ekonomi och vi skulle gärna vilja att du va med i panelen. Ett ekofeministiskt perspektiv! Tyvärr har vi dåligt med pengar för resa och boende. Hör av dig till mig för mer info; fiasamuel@gmail.com

  mvh
  Samuel Kvist(Fi)

  SvaraRadera
 2. Jag är mycket avundsjuk på dig, men jag ska också åka skridskor! Idag ska ett gäng kompisar till en liten isbana på ett torg mitt i stan :-) Det kommer inte att bli lika vackert och fritt som på en sjö förstås, men sålänge isen och rören (som man får hyra) är dugliga så blir jag supernöjd.

  Sedan måste jag uttrycka min förvåning om hur lite spanska medier följer invasionen i Gaza. Jag håller mig uppdaterad med dn.se, men här vet folk väldigt lite :-(

  SvaraRadera