Follow by Email

onsdag 12 december 2007

ROS och RIS-

skall bli en ny avdelning på min blogg.
Premiär idag och det med anledning av ett ovanligt STORT behov att få ge en ros:

till Inger Efraimsson - för hennes civilkurage att säga ifrån, hoppa av och inte änsligt bita sig kvar i ett välbetalt elitjobb.
För visst är försäkringskassereglerna numera fullständigt inhumana och nå'n behövde reagera. Som rätt person, i rätt position och i rättan tid gjorde hon det- JUBEL för Efraimsson, snart fd ordförande för Försäkringskassan.

Men:
Lika stort var behovet häromdagen att brista ut i BUUU-rop och risande.
SVENSKT NÄRINGSLIV har lagt sig kilometrar under sin anständighetsnivå med en erbarmlig "saga" på en helsidesannons om hur bra det är att köpa och konsumera utan hämningar. Infam. Infantil. Inte ens skojjig.
Framför allt är sakbudskapet helt utan försvar - De har uppenbarligen inte fattat någonting av klimathotet, utan vill på historiens mest oförblommerade sätt lura i människorna år 2007 att det inte bara är OK att shoppa loss, utan också att "de arga tanterna och farbröderna" (=dvs i miljörörelsen) inte är värda att lyssna på.

En sannskyldig skandal, som jag emotser att de själva tar avstånd ifrån med det snaraste.

2 kommentarer:

  1. Hej Lotta! VILKEN bra blogg du har. Jag ska genast lägga den i min favorit-mapp och se till att komma och hälsa på lite oftare. Tack förresten för senast... Det var oerhört trevligt att få fira Alvin med er! :) Och angående det, eh... jag hade liksom hoppats att du skulle ha lagt upp lite fler bilder från namngivningen här. Det finns inte en chans att få några på mail, kanske kanske? Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag har flera finfina bilder, men dels är det kämpigt att gräva upp dem ur hårddiskens djup och dels är det inte användar-vänligt att lägga in på bloggens löpande rutor! Jag hoppas att din storebror nån gång lär mig att stoppa in bilder i mina bloggar....
    Nu mailar jag istället en näve fina foton (bl a på den goda fen) till dig. Ha så kul på fredag!

    SvaraRadera