Follow by Email

söndag 14 oktober 2007

Rätt och fel om Miljöpartiet

Den Gröna tiden kommer nu!
Och de Grönas; - aldrig har väl t ex våra kära kommundagar fått så mycket medial uppmärksamhet som i år. (Och enligt mitt eget livstemas mönster har jag själv då gått av scenen.)
Så grön politik, grön filosofi, ja grönt tänkade, vinner stadigt terräng. Bra mått är bilanonnsernas inriktning. När jag köpte min elhybrid -00 fick man leta i bilsalongernas bak-skrubbar efter miljöbilar, nu svämmar annonserna över med blommorna vällande ur avgasrören.
Vad som är inne och "modernt", eller inte är därför en relativ sak.
Helt fel ute är - som vanligt- den platte och fullständigt omoderne Hr Rudbeck, som av outgrundliga skäl fortfarande bjuds in till Godmorgon Världens tyckarpanel.
För honom är det utdefinierande att Miljöpartiet är "emot det moderna projektet och industrialismen".
Lille gubben då, att han ännu inte insett att det är det "moderniteten" i sig som är omodern. Att konceptet stålar-prylar-tïllväxt-yta-stress-uttag-slöseri-kvantitet samt moreofthesameoldshit för länge sedan tjänat ut sitt syfte. Samt att orsaken till det är att ett antal omoderna gamla fyrtiotalister (mentala såväl som fysiska) i hans kategori ännu inte släppt greppet om makten och media!
-Vad är klimatkatastrofen om inte slutresultatetav det så kallade moderna projektet!

Så att (mp) varit tidigast ute med tillväxtkritik, civilisationskritik och alternativa lösningar inom produktion, energi och socialpolitik gör oss ju fortfarande i sak till det mest PROGRESSIVA av svenska partier.

Men - samma panel och samme Rudbeck, påspädda av Public Service' imitatörer, har desto mer rätt i MAKTANALYSEN av (mp). Partiets dilemma framstår nu som allt mer naket: Ju mer fokuserad på valvinst och regeringsinnehav Peter & co är, ju mindre av TÄNKANDE, långsiktighet, attityd- och värderingsfrågor ryms på agendan.

Så när nu kommundagarna enas om att lyfta en Klimatkampanj (den fjärde i ordningen sedan 1999, vad jag minns) bör siktet vara inställt på reella förändringar i folkflertalets medvetande och på en miljöbilsboom för klimatet skull. Inte på väljarflirt, opinionshångel eller opportunism. Sluta prata om regeringsamarbete - fortsätt driva det Genuina Gröna Omställningsarbetet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar