Follow by Email

lördag 22 augusti 2009

Fokusförflyttningar:

När direktörerna och höga befattningshavare tog ut pinsamma ersättningar - blev det den bortbluddrade Vanja L W som fick löpa gatloppet i pressen istället.
En skicklig medial fokusförflyttning som gjorde att 'den omoraliske' nästan slapp undan rättmätig granskning....

Nu har Israels diplomatiska artilleri förmått flytta fokus från huruvida organstölder på palestinier förekommit.
- till huruvida vår regering skall gå ut och korrigera fri media. Men själva saken är ju oerhört viktigt att få klarhet i!
Donald Boström är en välmeriterad palestinakännare; om han reser en allvarlig fråga i ett pågående undersökningsarbete är den värd att ta på största allvar på egna meriter.
Precis som organhandeln i Kina måste klarläggas och offentliggöras.

Man kan lura många för en tid, man kan lura några hela tiden - men tro inte att det går att lura mellanösternopinionen med sådana här fokusförskjutningar.

Klarlägg organhandel och eventuella mord, låt media göra det jobb de skall göra, nämligen FRÅGA och AVSLÖJA och låt diplomatin skötas internt av UD.

3 kommentarer:

 1. Det är ju svårt att undersöka något som antagligen inte hänt. Israel kan aldrig bli fria från misstankar. Ingen kan bevisa att man är oskyldig. Men funnes det minsta substans, så hade det ju toppat New York Times. Själv tycker jag nog att palestinas vänner är på väg att gå ett steg för långt i sin strävan att demonisera Israel.

  SvaraRadera
 2. två kommentarer till dig - det är oerhört vikitigt att skilja på vad STATEN ISRAEL och dess institutioner gör o inte gör. Till skillnad från ev rasism som intresserar sig för vad judar o andra etniska (och därmed överspelade!) grupper gör och inte gör.

  2; om organhandel och andra dramatiska förbrytelser det ju finns ingen automatik att hämta om det toppar media eller ej i relation till sanningshalt! Hur länge dröjde det innan vi fick veta om folkmordet i Rwanda? Eller herrens befrielsearmés barnarov i Uganda? Eller dagens organhandel i Kina i Moldavien? Media köper o säljer ju bara utvalda NYHETER, inte nödvändigtvis SANNINGAR....

  SvaraRadera
 3. Jag saknar din röst i internationella frågor! Du var så jävla bra när du ansvarade för de frågorna i mp tidigare. Nu tycker jag att MP håller en alldeles för låg profil på det stora viktiga området.

  SvaraRadera