Follow by Email

onsdag 10 oktober 2007

Pojkar, pojkar, pojkar! Pappor, pappor, pappor.....

Varför längre prata om hönor eller ägg? Det är ju den manliga reproduktionskedjan som behöver helas!

Det vi ser rapporteras nu om 16-åringar som dödar och dödas på nätterna i vårt land denna höst. I Uganda skär pojksoldater av bröstvårtan på och våldtar kvinnor som arbetar ute på odlingsfälten. I USA skjuter tonårspojkar vilt omkring sig i skolamatsalar med automatvapen - samma vilsenhet, samma avgrundsdjupa brist på faderskap, ledarskap, godhet och delaktighet. Den yttersta konsekvensen i patriarkatets förfärliga orsakskedja.

Vilsna pappor utan förebilder eller mentala föreställningar om kärlek och samarbete och utan självförtroende, sviker sina söner på tusen sätt. Lämnar dem i sticket utan goda förebilder eller goda föreställningar om livet. Utelämnar dem till kommersens, vapnens och Mammons vulgära våldsinriktade machoideal. Låter gängets normer får bli ersättning för normer över huvud taget, eller normer de själva aldrig fått del av. Låter ersätta sin egen varsamma, dagliga handledning i livets konst till sitt eget barn, med självutnämnda, men panikslagna pojk-"ledares" krav på skräckblandad nattlig grupplojalitet.....
"Lyd eller bli utsatt själv".

-VAR ÄR FARSORNA?? - VAR ÄR DE GODA och NÄRVARANDE FÄDERNA?

Oavsett om de är jobbstressade, karriäristiskt dövade eller moraliskt abdikerade, överklass, medelklass eller underklass, nerdekade eller aldrig någonsin i närhet av sin avkomma, så är Den Goda Faderns Frånvaro denna civilisations största fara. Unga killar som besinningslöst sparkar, dödar och slår, förvirrat och dödligt, har inte ens vagt förstått att det är fel, farligt, förbjudet och framför allt: - leder dem själva långt bort från all lycka och all livslust.
I inga andra fall är gränsen mellan offer och förövare så sammanblandad i samma kropp, som i 16åringen med känga, påk eller kniv. Stackars, arma krake.

Samtidigt och inte oväntat kommer rapporten om att pappadagarna i föräldraförsäkringen tas ut i allt mindre omfattning igen. DEN STÖRSTA SOCIALPOLITISKA REFORMEN ALLA KATEGORIER ÄR PAPPANS DEL I EN FÖRÄLDRAFÖRSÄKRING.
Närvarande farsor, som ser sina barn, som lär sig vårda och vörda det som lever, som tror på sig själva och ger äkta självförtroende i doppresent. Från första dag till långt över myndighet. Det är sönernas försäkring mot gängliv och katastrof. Det är allas vår försäkring mot våld och misär. Det är civilisationens hopp.

Och just exakt där ligger nu det största underskottet i privatliv och samhälle. Överallt på jorden.

(Krönikan tillägnas min egen store son och hans snart födde lille son, samt deras kommande söner och sonsöner)
(Och nu ringer jag och anmäler jag mig till "föräldrar på stan" nere i Tomelilla)

1 kommentar: