Follow by Email

torsdag 24 maj 2007

POLITISKT engagemang när det är som vackrast...!!

- kanske man får lov att säga att (mp)s kongresser är nu mera. (apropos titeln på förra inlägget)

Många motioner har vi alltid. Något som många föreningar och partier saknar idag. Således ett tecken på hög medlemsaktivitet. Kanske inte alla är de mest lysande, men min egen om att offentlig-äga även det perifera el-nätet, vann både Tomelilla-avdelningens stöd och regionstöd och gick också igenom på kongressen. Samt blev citerad i media flera ggr. Så en del motioner höll måttet, även om "minska byråkratin i landet", var välvillig och bra, men kanske litet tunn. :-))

Sedan är det så att motionsbehandlingen inte är någon transportsträcka pro forma för ledningen.
Tvärtom har vi alla ombud och gäster alltid noga ARBETAT med motionerna. De gnuggas, vrids och vänds av alla de ombud som troget kommer till denna årliga manifestation. Trots att det är dyrt att vara ombud med resa, avgift, logi etc. och trots att det alltid stört många odlande medlemmar att den jämt skall var på Kristihimmelsfärds, som varande vårens och utplanteringens stora helg.
I år tog även kongressen på sig att var stigfinnare för nyare och roligare arbetsformer: PÅVERKANSTORG har funnits i föreningsvärlden ett antal år och fick nu utprovas på rikspolitisk nivå. Betydligt roligare och med mindre åskådar-sport än maratondebatter i plenum för de redan talar-vana. Gav stor DELAKTIGHET och blev en succé!. (Blott en liten kategori var skeptiska till bytet. Rätt gissat: de fåtal män som själv älskar att äntra podiet...)

Alla får chans att gå runt på olika "inflytandepunkter", debattera ansikte mot ansikte, skriva ändringsförslag, tilläggsförslag eller avslagsyrkanden. Och si! - SLUTRESULTATET BLEV BÄTTRE ÄN DE URSPRUNGLIGA MOTIONERNA OCH PROPOSITIONERNA.

VIdare händer en hel del stimulerande kringaktiviteter, för alla de som inte måste sitta inne i plenisalen och vifta med röstkort- Själv lyssnade jag på den indian som vittnade om vad uranbrtyningen i Arizona gjort med hälsan för hans folk och hur vi bör undvika detta i vårt land. Samt satt ett par timmar och signerad EKOFEMINSTboken i Cogitos bokbord. 80 sålda exemplar är ett bra facit , menar jag..
Kulturinslag, gatumanifestation och en ny bra partisekreterare skall också räknas som vitala delar i en extremt lyckad kongress.

Men det allra finaste, det som gör mig så stolt, så stolt över vårt parti, är att det vuxit fram underifrån. Inga dolda finansiärer, som rycker i hemliga trådar bakom kulisserna. Inga skitstövlar som skor sig och bli rika klättare på partiets bekostnad. Sossarna har LO, moderaterna och fp har Svenskyt Näringsliv och storfinansen. Centern, rika som troll, har LRF . Vänstern hade Sovjet osv.
Vi har "bara" oss själva, dvs VÅRA IDÈER; VÅRA MEDLEMMAR och det omutliga BEHOVET av global långsiktigt hållbar omställning av energi och demokrati.
Det tog trettio år att skapa denna grund, men nu fixar vi snart detta med klimathotet och världsfreden.
På kongresslördagen kom SIFO-beskedet: 6,9% i väljarstöd. All time high.

1 kommentar:

  1. En av de sålda böckerna ligger hemma hos mig. Men jag fick den inte signerad... :/

    SvaraRadera